Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no

Risikohåndtering og tiltak

Vedlikehold av servere for elektronisk arkiv

  • For vedlikehold av den aktive basen og de historiske databasene er det utarbeidet backup rutiner:
  • Alle våre data ligger på SAN(Storage Area Network) og vårt SAN er levert av HP og heter 3Par.
    Alle diskene er SSD (Solid State Disk) Diskene er satt opp med redundans slik at systemene lever videre om en disk går i stykker og kan skiftes under full drift.
  • SSD diskene har ingen bevegelige deler og er ekstremt raske og driftssikre.
  • Våre rutiner og praksis er i tråd med det som anbefales av våre leverandører og etter «beste praksis».

Draftit

Alle våre systemer skal registreres i Draftit, som er et system for etterlevelse av GDPR

Kvalitetssystem 
Kvalitetssystemet skal være et hjelpemiddel for å sikre forutsigbare tjenester for innbyggerne og å opprettholde den kvaliteten som de utførte tjenestene skal ha.

Målet med kvalitetssystemet er at alle skal utføre sine arbeidsoppgaver etter avtalt nivå, standard, metode og kvalitet.

Det skal både hjelpe oss til «å gjøre de riktige tingene og at vi gjør tingene rett». Dette vil redusere sårbarheten ved utførelsen av oppgaver, personavhengigheten gjøres mindre, og nyansatte kan komme raskt inn i jobben. Kvalitetssystemet skal være åpent, kjent og etterprøvbart.

Systemet har basis i styringsdokumentene våre, verdiene, fagkompetanse og metoder, og skal gjenspeiles i det vi sier og gjør.

Det digitale verktøyet beskriver arbeidsprosesser og hvordan disse sikres gjennom prosedyrer. Det inneholder også avviksbehandling og ROS- (risiko- og sårbarhets-) analyse.

Laster...